هکرها طرز تفکر خود را تغییر می‏دهند!

هکرها طرز تفکر خود را تغییر می‏دهند!

هکرها و خرابکاران اینترنتی که تاچندی قبل تنها برای ویندوز مایکروسافت و رایانه‏های شخصی یا PCها نقشه می‏کشیدند و تلاش می‏کردند تا با طراحی و انتشار انواع کرم و ویروس و تروجان کاربران آنها را کلافه کنند، به تازگی طرز تفکرشان را تغییر داده‏اند و به سراغ کامپیوترهای مکینتاش ساخت شرکت اپل رفته‏اند که کاربران محدودی در سراسر جهان دارد.

به گفته کارشناسان مسائل امنیت رایانه، محصولات اپل که با سیستم عامل MAC OS X کار می‏کنند و تاچندی قبل خبری از ویروسی شدن آنها مخابره نمی‏شد، امروزه با موج روبه گسترشی از کرم‏ها و ویروس‏های اینترنتی دست و پنجه نرم می‏کنند.
یکی از این متخصصان در این مورد می‏گوید: کامپیوترهای مکینتاش را دیگر نمی‏توان غیر قابل نفوذ دانست . با توجه به آنکه استفاده از این کامپیوترها در میان برخی کاربران به امری متداول مبدل شده، لذا هکرها هم به دنبال یافتن راه‏های نفوذ به کامپیوترهای مکینتاش هستند و تا حدی هم به موفقیت دست یافته‏اند. لذا این تصور که سیستم عامل‏های OS X در برابر هکرها و ویروس نویسان مصون هستند افسانه‏ای پیش نیست.
در کنار اظهارنظرهایی از این دست‏ برخی آمار و ارقام نیز بر نگرانی‏های موجود می‏افزاید. به عنوان مثال مطالعاتی که به تازگی از سوی شرکت امنیتی مشهور سیمانتک به عمل آمده نشانگر آن است که تعداد حملات به کامپیوترهای مکینتاش که به تازگی آغاز شده در آینده‏ای نزدیک افزایش می‏یابد. سیمانتک در گزارش خود موسوم به گزارش تهدیدات امنیتی در اینترنت چنین آورده است که مهاجمان حملات به شدت پیچیده‏ای را با هدف به خطر انداختن امنیت اطلاعات کاربران در محیط‏های خانگی و اداری به مرحله اجرا درمی‏آورند و سطح پیچیدگی این حملات روز به روز درحال افزایش است . جالب آنکه بر طبق همین بررسی، در سال 2004میلادی، 37 حفره امنیتی کلیدی در سیستم عامل مکینتاش یافت شده است که اپل برای رفع آنها پس از مدت‏ها تاخیر دست به صدور بولتن‏های امنیتی اختصاص زده است.
گفتنی است که حفره‏های مذکور انواع و اقسام مختلفی دارند و هر دو نسخه ‏رومیزی و سرور سیستم عامل OS X را تحت تاثیر قرار می‏دهند.
همچنین بسیاری از این حفره‏های امنیتی به گونه‏ای هستند که با سوء استفاده از آنها می‏توان کنترل یک رایانه شخصی را از راه دور در دست گرفت. کارشناسان معتقدند که تاخیر اپل برای رفع حفره‏های مذکور ممکن است خسارات فراوانی را به کاربران کامپیوترهای مکینتاش وارد کرده باشد بدون آنکه خود این افراد از خسارات یاد شده مطلع شده باشند.
البته ، نفوذ هکرها به کامپیوترهای مکینتاش تنها منحصر به سیستم عامل OS X نیست. بسیاری از خرابکاران فضای مجازی از حفره‏های به تازگی کشف شده مرورگر اینترنتی کدباز شرکت موزیلا موسوم به فایرفاکس برای طرح‏ریزی حملاتشان استفاده می‏کنند. باتوجه به محبوبیت فوق‏ العاده فایرفاکس در میان کاربران سیستم عامل ویندوز چنین حملاتی برای آنان نیز خطرناک خواهد بود. پژوهشگران در نیمه اول سال 2004 میلادی،21 حفره امنیتی را در فایرفاکس کشف کردند. حال آنکه تعداد حفره‏های امنیتی مرورگر اینترنتی مایکروسافت موسوم به IE تنها 13 مورد بود.
در این میان ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست و آن اینکه هک کردن از یک سرگرمی مبتنی بر شیطنت در حال تبدیل به یک حرفه جنایتکارانه تمام وقت است. این بدان معناست که اگر اپل به تامین امنیت تولیدات خود اهتمام نداشته باشد نباید به حفظ محبوبیت فعلی آنها در میان کاربران مطمئن باشد. نتایج یک مطالعه دانشگاهی نشان می‏دهد که 70 درصد از ویروس نویسان جهان قراردادهایی را با سندیکاهای جرائم سازمان یافته منعقد می‏کنند و احتمالا بسیاری از این افراد برای به دردسر انداختن اپل چنگ و دندان تیز کرده‏اند.
کلام آخر آنکه هرچند برخی از کاربران ویندوزو دیگر محصولات مایکروسافت از حجم انبوه حملات هکرها به مکینتاش اپل پناه آورده‏اند، اما آنها هم نباید از آینده خود مطمئن باشند. زیرا پیکان حملات ویروس‏نویسان به سوی اپل هم نشانه رفته است.