دستورات لینوکس
دستورات لینوکس

چیزی که از درجه اهمیت برخوردار است هسته لینوکس می باشد . هر لینوکس دارای هسته ای است که قسمت های زیر را ارایه می دهد .

چند کاربره :
علاوه بر اینکه شما می توانید دارای حساب کاربری چندگانه بر روی لینوکس باشید شما می توانید دارای چندین کاربر وارد شده به سیستم در آن واحد باشید . هر کاربر دارای محیط کاری مخصوص به خود می باشد که از دید دیگران پنهان است . نحوه دسترسی کار بران به برنامه توسط مدیر سیستم صورت می گیرد . میدانید که هر کاربر نباید به تمامی برنامه های شبکه دسترسی داشته باشد

چند منظوره :
این نرم افزار چند منظوره است و این بدان معنی می باشد که شما می توانید در یک لحظه از چندین برنامه در حال اجرا روی سیستم استفاده کنید

رابطه گرافیکی کاربر :
X Windows یکی از قابهای انتخابهای قدرتمند کاری برای برنامه های گرافیکی در لینوکس می باشد . شما می توانید از محیط های گرافیکی همانند GNOME و KDE جهت انجام کارهای گرافیکی و اجرای برنامه های گرافیکی استفاده کنید .

پشتیبانی از سخت افزار :
شما می توانید طوری این نرمافزار را پیکر بندی کنید تا بتوانی از اکثر سختافزارهای متصل به کامپیوتر نهایت استفاده را ببرید . در زیر لیست از کارتهای پشتیبانی شونده را مشاهده می کنید :

__کارت گرافیکی
__کارت صوتی
__ابزارهای پشتیبان گیر
__CD-Writer . DVD . Floppy . CD-ROM
__ابزارهای نوار گردان
__کارت میکس
__RAID


اتصال به شبکه :
برای اتصال کامپیوتر شامل لینوکس . لینوکی از کارت های شبکه NIC , مودم و ابزارهای اتصال دیگر پشتیبانی می کند . لینوکس توانایی پشتیبانی از پروتکل های LAN همانند Ethernet ( بیسیم و باسیم ) و دیگر پروتکل های معروف را دارد . مهمترین و محبوب ترین پروتکل TCP/IP می باشد ( برای اتصال به اینترنت استفاده می شود )
دیگر پروتکل هایی مانند IPX و X.25 نیز در دسترسی هستند .


نکته : ( تذکر )
IPX بر گرفته شده از سر نام عبارت InternetNetwork Pocket Exchange می باشد و پروتکلی در Netware Novell است که در شبکه های محلی و بین آنها برای نشانی دهی و مسیر یابی بسته ها نضارت دارد . بسته های IPX را میتوان در بسته های اترنت یا قابهای Token Ring نهان نمود . IPXدر سطوح شماره 3 و 4 از ISO/OSI کر می کنند اما کارها را در این سطوح انجام نمی دهد .

نکته : ( تذکر )
X.25 پیشنهادی که توسط سازمان استاندارهای ارتباطی بین المللی ارایه شده است و اتصالات بین یک پایه و یک شربکه Pocket-switching را تعریف میکند . این پروتکل سه تعریف را ترکیب میکند کا علارتند از:

1: اتصال الکترنیکی بیت پایانه و شبکه
2: پروتکل اتصال و دستیابی
3: پیاده سازی مدارات منطقی بین کاربران شبکه


این سه تعریف با هم یک اتصال پایانه به شبکه دو طرفه را مشخص می کند.

سرویس دهنده شبکه :
لینوکس می تواند سرویس دهی شبکه را بر عهده بگیرد . بسته های مختلف در دسترسی شما را قادر می سازد تا بتواند از لینوکس به عنوان :

__سرویس دهنده Print
__سرویس دهنده File
__سرویس دهنده FTP
__سرویس دهنده Mail
__سرویس دهنده Web
__سرویس دهنده NEWS
__سرویس دهنده DHCP
__سرویس دهنده NIS


استفاده کرد . هر کدام از این قسمتها نیازمند تنظیمات پیشرفتهای می باشند .

پشتیبانی از برنامه های کاربردی:
به واسطه سازگاری با POSIX و چندین رابط برنامه برنامه سازی کاربردی یک دامنه گسترده از نرمافزارهای GUN , Free Software Foundation در لینوکس قابل اجرا می باشد .

نکته : ( تذکر )
POSIX سرنام عبارت Protable Operating System Interface For Unix می باشد . استانداردی است که توسط IEEE ارایه شده و مجموعه ای از خدمات سیستم عامل را تعریف می کند . برنامه هایی که از این استاندارد پیروی می کنند را می توان به آسانی از یک سیستم یه یک سیستم دیگر انتقال داد . POSIX بر اساس خدمات سیستم یونیکس بنا شده است . اما به گونه ای طراحی شده است که بتوان آن را با سیستم عاملهای دیگر نیز پیاده شازی نمود .

نوشته شده توسط : نادر نصیری ( Master )
منبع مطلب وب سایت : PersianHacKer.Org